Hollantilainen pekonipannukakku

Hollantilainen pekonipannukakku

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot, sokeri ja suola sekaisin. Vatkaa joukkoon sula voi. Anna taikinan tekeytyä.

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma). Kuumenna valurautapannu liedellä kuumaksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää siihen ruokalusikallinen voita sulamaan. Sivele voita myös pannun reunoille.

  • Kaada taikina kuumaan pannuun ja paista pannaria uunissa noin 20 minuuttia.

  • Paista tällä välin pekonit pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi. Alenna reilusti lämpöä ja lisää pannulle hienonnettu ruohosipuli ja vaahterasiirappi. Kun pekoni alkaa karamellisoitumaan, ota pannu pois liedeltä.

  • Kun pannari on valmis, asettele pekonit päälle ja lusikoi mukaan myös pannulle jäänyttä vaahterasiirappia.

Kokeile reseptejä