Hollantilainen pekonipannukakku
Valmistusohje
-
Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot, sokeri ja suola sekaisin. Vatkaa joukkoon sula voi. Anna taikinan tekeytyä.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma). Kuumenna valurautapannu liedellä kuumaksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää siihen ruokalusikallinen voita sulamaan. Sivele voita myös pannun reunoille.
-
Kaada taikina kuumaan pannuun ja paista pannaria uunissa noin 20 minuuttia.
-
Paista tällä välin pekonit pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi. Alenna reilusti lämpöä ja lisää pannulle hienonnettu ruohosipuli ja vaahterasiirappi. Kun pekoni alkaa karamellisoitumaan, ota pannu pois liedeltä.
-
Kun pannari on valmis, asettele pekonit päälle ja lusikoi mukaan myös pannulle jäänyttä vaahterasiirappia.