Imelletty perunalaatikko
Kokonaisaika: 470 min
Kypsennysaika: 420 min
Työaika: 30 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolaamattomassa vedessä. Survo perunat soseeksi.
-
Anna soseen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja sen verran perunoiden keitinlientä, että saat sakean soseen.
-
Pidä sosetta lämpimässä liinan alla 4-5 tuntia. Kun sose imeltyy, se löystyy ja muuttuu tummemmaksi ja makeutuu.
-
Lisää maito ja sulatettu voi. Mausta suolalla ja halutessasi siirapilla, jos kaipaat lisää makeutta.
-
Paista laatikko voidellussa vuoassa 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 3 tuntia kunnes pinta on kullanruskea.