Jambon à la crème joulukinkusta
Kokonaisaika: 25 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 10 min
Helppo
Valmistusohje
-
Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
-
Ruskista joulukinkkuviipaleet voissa kauniin värisiksi. Lisää pannulle salottiviipaleet ja freesaa, kunnes sipuli alkaa pehmenemään. Lisää pannulle konjakki (ja madeira) ja kiehauta.
-
Alkoholi on lähes kokonaan haihtunut, lisää pannulle vaahdotettu kerma ja dijon.
-
Kiehauta ja anna pulputtaa hiljalleen, kunnes kastike on kiehunut hieman kokoon ja on sopivan paksua. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä Myrttisen suolakurkkujen kera.