Jauhelihapiirakka
Valmistusohje
Taikina
-
Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä ja kuutioi se. Mittaa vehnäjauhot ja leivinjauhe voin joukkoon ja nypi sormin seos tasaiseksi.
-
Sekoita joukkoon rahka ja siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan.
Täyte
-
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä riisit siinä kypsäksi.
-
Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä, kuori ja raasta tai hienonna veitsellä.
-
Paista pekonisuikaleet rapeiksi pannulla ja ruskista jauheliha pekonin rasvassa. Lisää loppuvaiheessa joukkoon myös sipulikuutiot. Mausta mustapippurilla.
-
Sekoita keskenään riisi ja lihaseos.
Piirakan rakentaminen ja paistaminen
-
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa piirakan pohjaksi ja siirrä se leivinpaperin päällä uunipellille. Lisää täyte tiiviiksi kerrokseksi pohjan päälle, mutta jätä reunoista muutama sentti peittämättä. Sirottele kananmunaraaste lihan päälle.
-
Kaulitse lopusta taikinasta piirakalle kansi, joka on hieman pohjaa pienempi. Nosta kansi täytteen päälle, taita pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä taikinoiden saumat tiiviiksi.
-
Pistele haarukalla kanteen muutamia reikiä ja voitele pinta keltuaisella. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.