Joulufilee

Joulufilee

Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Ota filee huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Hiero suola ja pippuri fileen pintaan ja ruskista se pannulla kauniin ruskeaksi. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti. Laita ruskistettu filee uunivuokaan, joka on kooltaan vain hieman fileetä suurempi, ja työnnä lihalämpömittari fileen keskelle. Kaada kuuma liemi lihan päälle ja kypsennä 120 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Kiertoilmauunissa lämpötila saisi olla noin 100 astetta. Uunista ottamisen jälkeen fileen sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Nosta filee folion sisään vetäytymään.

Siivilöi fileen liemi ja keitä sitä kunnes se on haihtunut puoleen. Sekoita maizena kermaan ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti, lisää sokeri ja maista. Lisää vielä tarvittaessa suolaa.

Keitä bataattipaloja niukassa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Valuta vesi ja ota siitä osa talteen. Soseuta bataatit perunasurvimella tai paseeraamalla ne siivilän läpi. Lisää joukkoon kerma ja suola, sekä sen verran keitinlientä, että muusi on mieleisesi paksuista.

Viipaloi filee ja tarjoile kastikkeen, bataattimuusin ja rosollin kera.

Kokeile reseptejä