Jouluinen lanttulaatikko

Jouluinen lanttulaatikko

0 arviota
Kokonaisaika: 225 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 45 min
Haastava

Valmistusohje

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Ota vesi talteen ja soseuta lantut. Lisää lanttusoseeseen nokare voita ja neljä desiä keitinvettä. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää nämä soseeseen. Mausta inkiväärillä ja valkopippurilla. Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista ensin 200 asteessa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 2 tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen (kiertoilmauunissa 125 asteeseen) ja paista vielä tunti. Valmis laatikko on sopivan kiinteä ja kullanruskea. Tarjoile joulukinkun kanssa.

 

Katso ohjeet kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen