Jouluinen lanttulaatikko
Kokonaisaika: 225 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 45 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Ota vesi talteen ja soseuta lantut.
-
Lisää lanttusoseeseen nokare voita ja neljä desiä keitinvettä. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää nämä soseeseen. Mausta inkiväärillä ja valkopippurilla.
-
Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
-
Paista ensin 200 asteessa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 2 tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen (kiertoilmauunissa 125 asteeseen) ja paista vielä tunti. Valmis laatikko on sopivan kiinteä ja kullanruskea.
-
Tarjoile joulukinkun kanssa.
Katso ohjeet kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen.