Jouluinen lanttulaatikko

Jouluinen lanttulaatikko

Kokonaisaika: 225 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 45 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Ota vesi talteen ja soseuta lantut.

  • Lisää lanttusoseeseen nokare voita ja neljä desiä keitinvettä. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää nämä soseeseen. Mausta inkiväärillä ja valkopippurilla.

  • Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

  • Paista ensin 200 asteessa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 2 tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen (kiertoilmauunissa 125 asteeseen) ja paista vielä tunti. Valmis laatikko on sopivan kiinteä ja kullanruskea.

  • Tarjoile joulukinkun kanssa.

    Katso ohjeet kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen.

Kokeile reseptejä