Jouluista palapaistia ja sahrami-perunamuusia
Kokonaisaika: 165 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 15 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Ota liha huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot kuumassa padassa tilkassa öljyä. Ripottele päälle vehnäjauhot ja pyöritä hyvin sekaisin.
-
Lisää pataan tomaattimurska, lihaliemikuutio ja mausteet. Lisää vettä niin että lihat peittyvät juuri ja juuri.
-
Anna hautua vähintään kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
-
Kuori ja lohko perunat, laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä perunat täysin kypsiksi ja valuta kuiviksi. Halutessasi ota keitinvettä talteen muusin notkistamiseksi.
-
Survo perunat sähkövatkaimella tai survimella ja lisää joukkoon voi, suola ja sahrami. Kuumenna neste ja sekoita se vielä lopuksi muusin joukkoon.