Joulukinkku croque madam
Valmistusohje
-
Aloita valmistamalla bechamel. Sulata voi keskilämmöllä kasarissa tai kattilassa. Lisää mukaan vehnäjauho ja sekoittele hetken aikaa.
-
Vatkaa joukkoon maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, Dijonilla ja muskottipähkinällä. Hauduttele muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
-
Leikkaa joulukinkusta reilusti mahdollisimman ohuita viipaleita.
-
Voitele leipien pohjat bechamel-kastikkeella ja Dijonilla. Ripottele päälle raastettua gruyereä. Lisää juuston päälle ohueksi viipaloitua joulukinkkua (määrä oman maun mukaan). Laita kannet leipien päälle.
-
Kuorruta leivät bechamel-kastikkeella ja juustoraasteella ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kuorrute on kauniisti paistunut.
-
Paista kananmunat pannulla tilkassa rypsiöljyä niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta suolalla ja aseta munat leipien päälle. Tarjoa.