

Joulukinkku-pähkinäkierre
Valmistusohje
-
Sekoita hiivataikinan kaikki ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Siirrä sivuun tekeytymään puoleksi tunniksi.
-
Valmista täyte. Revi tai leikkaa kinkku suupaloiksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja lisää joukkoon suikaloitu kinkku sekä pinaatti.
-
Sekoita, kunnes pinaatit pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla, jäähdytä ja lisää joukkoon rouhitut pähkinät ja juustoraaste.
-
Kauli hiivataikina 5 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Leivitä täyte taikinan pinnalle ja jätä pitkältä sivulta noin 3 cm kaistale vapaaksi. Kääri levy täytteineen rullalle ja leikkaa 1,5 cm paksuiksi kiekoiksi.
-
Lado kiekot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kohota 45 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla.
-
Kypsennä kierrepullia 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarjoa välipalana.