Joulukinkku viikuna-pankokuorrutteella

Joulukinkku viikuna-pankokuorrutteella

Kokonaisaika: 170 min
Kypsennysaika: 140 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista. Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla.

  • Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle. Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.

  • Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.

  • Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä noin 1/3.

  • Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille.

  • Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) 10-15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.

Kokeile reseptejä