Joulukinkku viikuna-pankokuorrutteella
Valmistusohje
-
Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista. Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla.
-
Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle. Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
-
Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.
-
Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä noin 1/3.
-
Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille.
-
Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) 10-15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.