Joulukinkku Wellingtonin tapaan
Valmistusohje
-
Revi tai leikkaa kinkku parin sormen paksuisiksi kimpaleiksi. Asettele puolet lihoista pitkän kelmupalan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Kierrä vielä kelmun päät, jotta saat mahdollisimman tiukan ja tasapaksun pötkön.
-
Taita kelmun päät pötkön päällä ja kääräise vielä uudestaan kelmuun, jotta jengat eivät aukea. Tee sama lopuille lihoille ja siirrä pötköt jääkaappiin.
-
Ota voitaikinalevyt sulamaan. Hienonna veitsellä sienet, sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita seos paistinpannulle suolan ja pippurin kanssa. Sekoittele kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan.
-
Kaada valkoviini pannulle ja anna senkin haihtua. Lisää joukkoon vielä timjami ja nosta seos jäähtymään.
-
Liimaa vedellä kaksi voitaikinalevyä päällekkäin ja kaulitse levy noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Taikinalevyn tulee olla leveämpi kuin kinkkupötkö. Tee sama kahdelle muulle voitaikinalevylle ja säästä viides levy koristeluun.
-
Jaa jäähtynyt sieniseos molemmille taikinalevyille, mutta jätä reunat vapaiksi. Poista jäähtyneet kinkut kelmuistaan, asettele ne taikinalevyjen päälle ja kääri tiukaksi rullaksi.
-
Asettele rullat leivinpaperille. Leikkaa viidennestä voitaikinalevystä ohuita nauhoja ja asettele ne ristikoiksi rullien pinnalle.
-
Voitele rullat keltuaisella ja paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä 10 minuuttia, viipaloi ja tarjoile.