Joulukinkkupizza diavolo

Joulukinkkupizza diavolo

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 10 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa sekaisin. Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia käsin. Kelmuta kulho huolellisesti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Laita kulho jääkaappiin ja jatka kohotusta vuorokauden ajan. 

  • Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön ainakin kaksi tuntia ennen pizzan tekoa.

  • Nosta taikina reilusti jauhotetulle tasolle (JAA PALLOIKSI JA JATKA KOHOTUSTA LIINAN ALLA TUNNIN AJAN). Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi, tai tee halutessasi perinteisiä pyöreitä pohjia. Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se oliiviöljyllä. Nosta pizzapohja pellille ja venytä taikina reunoihin asti. 

  • Levitä pohjalle kerros ranskankermaa. Revi päälle mozzarellasta paloja. Levitä päälle kinkkuviipaleet ja 'nduja. Paista 250-300-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes pizza on kauniisti paistunut.

  • Viimeistele pizza basilikanlehdillä sekä hienoksi raastetulla parmesaanilla ja nauti jääkylmän colan kera.

Kokeile reseptejä