Joulutortut pekonihillolla

Joulutortut pekonihillolla

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 50 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Leikkaa pekonit muutamaan sentin pätkiksi ja ruskista pannulla tai kattilassa rapeiksi.

  • Nosta pekonit pois ja ruskista sipulisuikaleet pekonin rasvassa. Lisää sokeri ja anna hetki karamellisoitua samalla sekoitellen. Laita pekonit takaisin ja lisää etikka sekä noin 3-4 dl kanalientä.

  • Anna hautua hiljalleen noin 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos alkaa olla paksua. Pidä huoli ettei hillo pääse palamaan pohjaan!

  • Lisää loput kanaliemestä ja aja hillo tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos takaisin pannuun tai kattilaan ja hauduta vielä, kunnes väri on tiilenpunainen ja paksuus hillomainen.

  • Sekoita joukkoon vielä hunaja ja anna hillon hieman jäähtyä ennen voin sekoittamista joukkoon.

  • Tee torttutaikinasta haluamasi muotoisia joulutorttuja ja paista ne uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna torttujen hieman jäähtyä ja nostele lusikalla huoneenlämpöistä pekonihilloa torttujen keskelle.

  • Koristele vielä tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Kokeile reseptejä