Juustoinen jauheliha-kukkakaaligratiini
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
-
Pilko kukkakaalin kukinnot, kypsennä ne napakoiksi vesitilkassa tai höyrykattilassa ja asettele voideltuun uunivuokaan.
-
Ruskista jauheliha pannussa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauheliha kukkakaalien sekaan ja asettele päälle tomaattiviipaleet.
-
Lämmitä ruokakermaa ja juustonokareita kattilassa sen verran, että juustonokareet sulavat, anna jäähtyä hetki ja vatkaa joukkoon kananmuna.
-
Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 200-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.