Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa. Poista kaalin kantaosa ja laita kaali kiehuvaan veteen. Nostele kaalista irtoavat lehdet kattilasta paperin päälle kuivumaan. Lehtien keskelle jäävän sydämen voit hienontaa täytteen joukkoon. Säästä myös liemi.

Täyte

  • Paista pekonisuikaleet pannulla rapeiksi, lisää joukkoon sipuli ja anna senkin hieman pehmetä. Lopuksi lisää valkosipulit, oliiviöljy ja riisi. Jatka vielä hetki kuullottamista.

  • Lisää puolet lihaliemestä. Sekoittele kunnes neste on imeytynyt, lisää loput lihaliemestä ja anna senkin imeytyä riisiin lähes kokonaan. Risotto saa kuitenkin jäädä melko löysäksi. Levitä riisi esimerkiksi leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  • Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jauheliha, hienonnettu kaalin sydän ja mausteet. Lisää kaalien keitinlientä, kunnes seos on sopivan paksuinen. Pehmeä mutta muovailtavissa.

Kääriminen ja paistaminen

  • Ohenna kaalinlehtien kantaosaa veitsellä, jotta lehtiä olisi helpompi käsitellä. Asettele lehdet leikkuulaudalle ja laita kunkin lehden päälle noin 2 ruokalusikallista täytettä.

  • Nosta kaalinlehden alareuna täytteen päälle, käännä seuraavaksi lehden sivut, ja lopuksi kääri rulla loppuun. Asettele kääryleet voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle desi kaalin keitinlientä. Sulata kattilassa tai mikrossa voi ja siirappi ja kaada seos kääryleiden päälle.

  • Kypsennä ensin 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä tunti. Valele kääryleitä niistä irtoavalla nesteellä pariin kertaan kypsymisen aikana. Jos et halua pinnasta kovin tummaa, peitä vuoka foliolla kypsymisen puolessa välissä.

  • Ihanien kaalikääryleiden seurana maistuvat makean kirpeät lisukkeet, kuten sokeroitu puolukkasurvos, etikkakurkut ja -punajuuret.

Kokeile reseptejä