Kaalilaatikko
Valmistusohje
-
Suikaloi kaali ja sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta se suolalla. Kippaa paistettu jauheliha voideltuun uunivuokaan.
-
Lisää pannulle kaali ja sipulit. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes kaali alkaa saamaan väriä ja pehmenemään. Kippaa vuokaan.
-
Mittaa riisi vuokaan. Lisää lihaliemi, maustepippurit, laakerinlehdet sekä siirappi vuokaan, niin että koko jauheliha-kaaliseos peittyy juuri ja juuri liemen alle. Sekoita huolellisesti. Kuutioi voi ja ripottele kuutiot laatikon pintaan.
-
Paista 160-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes pinta on kauniisti paistunut ja neste on lähes kokonaan haihtunut. Vähennä tarvittaessa lämpöä, mikäli laatikon pinta alkaa saamaan liikaa väriä.
-
Anna kaalilaatikon vetäytyä ainakin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa kaalilaatikko sokeroitujen puolukoiden ja suolakurkun kera.