Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Helppo

Valmistusohje

  • Suikaloi kaali ja sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta se suolalla. Kippaa paistettu jauheliha voideltuun uunivuokaan.

  • Lisää pannulle kaali ja sipulit. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes kaali alkaa saamaan väriä ja pehmenemään. Kippaa vuokaan.

  • Mittaa riisi vuokaan. Lisää lihaliemi, maustepippurit, laakerinlehdet sekä siirappi vuokaan, niin että koko jauheliha-kaaliseos peittyy juuri ja juuri liemen alle. Sekoita huolellisesti. Kuutioi voi ja ripottele kuutiot laatikon pintaan.

  • Paista 160-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes pinta on kauniisti paistunut ja neste on lähes kokonaan haihtunut. Vähennä tarvittaessa lämpöä, mikäli laatikon pinta alkaa saamaan liikaa väriä.

  • Anna kaalilaatikon vetäytyä ainakin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa kaalilaatikko sokeroitujen puolukoiden ja suolakurkun kera.

Kokeile reseptejä