
Kapen eväskolmioleivät porsaan sisäfileestä
8 isoa siivua paahtoleipä
2 dl teriyaki-majoneesia
annos chili-kiinankaalisalaattia
Teriyaki-majoneesi:
2 dl majoneesia
0,5 dl teriyaki-kastiketta
ripaus suolaa
Chili-kiinankaalisalaatti:
½ kiinankaalia = n. 250g
1 chili
6-8 kevätsipulin vartta
1 ruukku korianteria
½-1 dl suolapähkinöitä murskattuna
2 rkl valkoviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
1 rkl sriracha-kastiketta
1 lime (kuori ja mehu)
ripaus suolaa
Valmistusohje
Yhdistä teriyaki-majoneesin ainekset keskenään ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Leikkaa kiinankaali, chili ja kevätsipuli suikaleiksi. Hienonna korianteri ja murskaa suolapähkinät. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi. Mausta salaatti valkoviinietikalla, ruokosokerilla ja srirachalla. Raasta joukkoon pestyn limen kuori ja purista mehu. Mausta tarvittaessa suolalla ja sekoita. Anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua. Valuta irronnut neste pois salaatista ennen leipien väliin lusikointia. Ja sitten ei muuta kuin täytteet leivälle ja toinen leipä päälle kanneksi. Kääri valmiit leivät leivinpaperiin ja ei muuta kuin menoksi.