Kapen illanistujaisten Leipäbaari

Kapen illanistujaisten Leipäbaari

0 arviota
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 60 min
Helppo

Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Gourmet Paahtopaisti 140 g
8 palaa hapankorppua
2 säilykepunajuurta (kokonainen, kypsä)
annos munamajoneesia
versoja tai tuoreita yrttejä koristeeksi (suolaheinä, herneenverso, silmusalaatti tms..)

Munamajoneesi:

3 kananmunaa (keitetty, 7-8 minuuttia)
2 dl majoneesi
30 g piparjuurta (pala)
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofilee 180g
8 viipaletta rapea kuorista juurileipää, ciabattaa tai patonkia
annos Parmesan-majoneesia
½ pkt romaine-salaattia
80 g parmesan-juustoraastetta

Parmesan-majoneesi:

2 dl majoneesia
½ tl Dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynsiä
50 g parmesan-juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofilee 180 g
8 siivua ciabatta-leipää
annos tonnikalakastiketta
annos marinoituja zuccineja
8 kirsikkatomaattia
8 kivetöntä oliivia
1 ruukku tuoretta basilikaa

Tonnikalakastike:

2 prk tonnikala (vedessä)
1 dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Marinoitu kesäkurpitsa:

1 kesäkurpitsa
1 dl rypsiöljy
1-2 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeri
½ tl suolaa
Ripaus mustapippuri

Valmistusohje

Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi:

Murskaa keitetyt/ kuoritut kananmunat murskaksi. Yhdistä murska ja majoneesi. Raasta piparjuurta majoneesiin mausteeksi. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kasaa hapankorpun päälle Leipäbaarin Gourmet Paahtopaistia, munamajoneesia ja ohueksi viipaloituja punajuuria. Koristele vihreillä versioilla tai yrteillä.

Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat:

Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Raasta parmesan raastimella. Sekoita majoneesi, sinappi, valkosipuli ja raastettu parmesan-juusto keskenään. Mausta tarittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Pilko romaine-salaatti ohueksi nauhaksi. Viipaloi leipä ja kasaa leiville broilerin paahtofileetä, romaine-salaattia ja Parmesan-majoneesia. Viimeistele leivät ripottelemalla leipien päälle parmesan-raastetta.

Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit:

Valuta tonnikalasta kaikki neste pois. Laita kaikki ainekset terälliseen monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin sileäksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri marinadiksi. Kaada marinadi kesäkurpitsojen päälle ja anna maustua kylmässä vähintään 15 minuuttia.

Viipaloi leipä, kirsikkatomaatit ja oliivit. Kasaa leivän päälle porsaan rosvofileetä, tonnikalakastiketta ja marinoituja kesäkurpitsoja. Viimeistele leivät tomaatti- ja oliiviviipaleilla sekä tuoreilla basilikan lehdillä.