Kapen illanistujaisten Leipäbaari

Kapen illanistujaisten Leipäbaari

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 60 min
Helppo

Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Gourmet Paahtopaisti 140 g
8 palaa hapankorppua
2 säilykepunajuurta (kokonainen, kypsä)
annos munamajoneesia
versoja tai tuoreita yrttejä koristeeksi (suolaheinä, herneenverso, silmusalaatti tms..)

Munamajoneesi:

3 kananmunaa (keitetty, 7-8 minuuttia)
2 dl majoneesi
30 g piparjuurta (pala)
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofilee 180g
8 viipaletta rapea kuorista juurileipää, ciabattaa tai patonkia
annos Parmesan-majoneesia
½ pkt romaine-salaattia
80 g parmesan-juustoraastetta

Parmesan-majoneesi:

2 dl majoneesia
½ tl Dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynsiä
50 g parmesan-juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofilee 180 g
8 siivua ciabatta-leipää
annos tonnikalakastiketta
annos marinoituja zuccineja
8 kirsikkatomaattia
8 kivetöntä oliivia
1 ruukku tuoretta basilikaa

Tonnikalakastike:

2 prk tonnikala (vedessä)
1 dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Marinoitu kesäkurpitsa:

1 kesäkurpitsa
1 dl rypsiöljy
1-2 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeri
½ tl suolaa
Ripaus mustapippuri

Valmistusohje

Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi

  • Murskaa keitetyt/ kuoritut kananmunat murskaksi. Yhdistä murska ja majoneesi. Raasta piparjuurta majoneesiin mausteeksi. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

  • Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kasaa hapankorpun päälle Leipäbaarin Gourmet Paahtopaistia, munamajoneesia ja ohueksi viipaloituja punajuuria. Koristele vihreillä versoilla tai yrteillä.

Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat

  • Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Raasta parmesan raastimella. Sekoita majoneesi, sinappi, valkosipuli ja raastettu parmesan-juusto keskenään. Mausta tarittaessa suolalla ja mustapippurilla.

  • Pilko romaine-salaatti ohueksi nauhaksi. Viipaloi leipä ja kasaa leiville broilerin paahtofileetä, romaine-salaattia ja Parmesan-majoneesia. Viimeistele leivät ripottelemalla leipien päälle parmesan-raastetta.

Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit

  • Valuta tonnikalasta kaikki neste pois. Laita kaikki ainekset terälliseen monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin sileäksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

  • Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri marinadiksi. Kaada marinadi kesäkurpitsojen päälle ja anna maustua kylmässä vähintään 15 minuuttia.

  • Viipaloi leipä, kirsikkatomaatit ja oliivit. Kasaa leivän päälle porsaan rosvofileetä, tonnikalakastiketta ja marinoituja kesäkurpitsoja. Viimeistele leivät tomaatti- ja oliiviviipaleilla sekä tuoreilla basilikan lehdillä.

Kokeile reseptejä