

Kapen illanistujaisten Leipäbaari
Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi
1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Gourmet Paahtopaisti 140 g
8 palaa hapankorppua
2 säilykepunajuurta (kokonainen, kypsä)
annos munamajoneesia
versoja tai tuoreita yrttejä koristeeksi (suolaheinä, herneenverso, silmusalaatti tms..)
Munamajoneesi:
3 kananmunaa (keitetty, 7-8 minuuttia)
2 dl majoneesi
30 g piparjuurta (pala)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat
1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofilee 180g
8 viipaletta rapea kuorista juurileipää, ciabattaa tai patonkia
annos Parmesan-majoneesia
½ pkt romaine-salaattia
80 g parmesan-juustoraastetta
Parmesan-majoneesi:
2 dl majoneesia
½ tl Dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynsiä
50 g parmesan-juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit
1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofilee 180 g
8 siivua ciabatta-leipää
annos tonnikalakastiketta
annos marinoituja zuccineja
8 kirsikkatomaattia
8 kivetöntä oliivia
1 ruukku tuoretta basilikaa
Tonnikalakastike:
2 prk tonnikala (vedessä)
1 dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
Marinoitu kesäkurpitsa:
1 kesäkurpitsa
1 dl rypsiöljy
1-2 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeri
½ tl suolaa
Ripaus mustapippuri
Valmistusohje
Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi
-
Murskaa keitetyt/ kuoritut kananmunat murskaksi. Yhdistä murska ja majoneesi. Raasta piparjuurta majoneesiin mausteeksi. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
-
Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kasaa hapankorpun päälle Leipäbaarin Gourmet Paahtopaistia, munamajoneesia ja ohueksi viipaloituja punajuuria. Koristele vihreillä versoilla tai yrteillä.
Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat
-
Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Raasta parmesan raastimella. Sekoita majoneesi, sinappi, valkosipuli ja raastettu parmesan-juusto keskenään. Mausta tarittaessa suolalla ja mustapippurilla.
-
Pilko romaine-salaatti ohueksi nauhaksi. Viipaloi leipä ja kasaa leiville broilerin paahtofileetä, romaine-salaattia ja Parmesan-majoneesia. Viimeistele leivät ripottelemalla leipien päälle parmesan-raastetta.
Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit
-
Valuta tonnikalasta kaikki neste pois. Laita kaikki ainekset terälliseen monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin sileäksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
-
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri marinadiksi. Kaada marinadi kesäkurpitsojen päälle ja anna maustua kylmässä vähintään 15 minuuttia.
-
Viipaloi leipä, kirsikkatomaatit ja oliivit. Kasaa leivän päälle porsaan rosvofileetä, tonnikalakastiketta ja marinoituja kesäkurpitsoja. Viimeistele leivät tomaatti- ja oliiviviipaleilla sekä tuoreilla basilikan lehdillä.