
Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki
1 patonki (rapea kuorinen)
100 g hummusta
Annos pikkelöityä fenkolia
2 dl minttujogurttia
Pikkelöity fenkoli:
1-2 fenkolia
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
½ tl suolaa
Minttujogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua tuoretta minttua
½ sitruunan (mehu ja kuori)
Ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
Valmistusohje
Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kulhossa. Varmista että sokeri on sulanut nesteeseen. Lisää pikkeliliemen joukkoon viipaloitu fenkoli ja sekoita. Mausta suolalla.
Leikkaa minttu veitsellä hienoksi. Yhdistä jogurtti, minttu ja sitruuna kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman sokeria taittamaan jogurtin ja sitruunan hapokkuutta.
Leikkaa patonki 4 osaan ja halkaise patongit, jätä kuitenkin patongin toinen reuna halkaisematta. Täytä possun sisäfileillä, hummuksella, pikkelöidyillä fenkoleilla ja minttujogurtilla.
Halutessasi voit ripsiä päälle hieman tuoretta lehtipersiljaa ja paahtaa uunissa kikherneitä hummuksen makua vahvistamaan.