Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki

Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki

Kokonaisaika: 15 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 15 min
Helppo

1 patonki (rapea kuorinen)
100 g hummusta
Annos pikkelöityä fenkolia
2 dl minttujogurttia

Pikkelöity fenkoli:

1-2 fenkolia
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
½ tl suolaa

Minttujogurtti:

2 dl turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua tuoretta minttua
½ sitruunan (mehu ja kuori)
Ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

Valmistusohje

  • Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kulhossa. Varmista että sokeri on sulanut nesteeseen. Lisää pikkeliliemen joukkoon viipaloitu fenkoli ja sekoita. Mausta suolalla.

  • Leikkaa minttu veitsellä hienoksi. Yhdistä jogurtti, minttu ja sitruuna kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman sokeria taittamaan jogurtin ja sitruunan hapokkuutta.

  • Leikkaa patonki 4 osaan ja halkaise patongit, jätä kuitenkin patongin toinen reuna halkaisematta. Täytä possun sisäfileillä, hummuksella, pikkelöidyillä fenkoleilla ja minttujogurtilla.

  • Halutessasi voit ripsiä päälle hieman tuoretta lehtipersiljaa ja paahtaa uunissa kikherneitä hummuksen makua vahvistamaan.

Kokeile reseptejä