Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki
1 patonki (rapea kuorinen)
100 g hummusta
Annos pikkelöityä fenkolia
2 dl minttujogurttia
Pikkelöity fenkoli:
1-2 fenkolia
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
½ tl suolaa
Minttujogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua tuoretta minttua
½ sitruunan (mehu ja kuori)
Ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
Valmistusohje
-
Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kulhossa. Varmista että sokeri on sulanut nesteeseen. Lisää pikkeliliemen joukkoon viipaloitu fenkoli ja sekoita. Mausta suolalla.
-
Leikkaa minttu veitsellä hienoksi. Yhdistä jogurtti, minttu ja sitruuna kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman sokeria taittamaan jogurtin ja sitruunan hapokkuutta.
-
Leikkaa patonki 4 osaan ja halkaise patongit, jätä kuitenkin patongin toinen reuna halkaisematta. Täytä possun sisäfileillä, hummuksella, pikkelöidyillä fenkoleilla ja minttujogurtilla.
-
Halutessasi voit ripsiä päälle hieman tuoretta lehtipersiljaa ja paahtaa uunissa kikherneitä hummuksen makua vahvistamaan.