

Kapen Sininen Makkaralasagne
Valmistusohje
-
Raasta savujuusto juustoraastimella. Lämmitä maito kuumaksi pienessä kattilassa. Sulata voi isommassa kattilassa. Kun voi on sulanut ja kuumaa, lisää vehnäjauhot voin sekaan.
-
Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi massaksi vatkaimella. Anna jauhojen alkaa “kiehumaan” voissa, mutta vältä ruskistamasta niitä. Lisää kuuma maito voi-jauhoseokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa koko ajan välttääksesi jauhojen paakkuuntuminen.
-
Keitä hetki kastiketta, jotta jauhot kypsyvät noin 2-3 minuuttia tai kunnes kastike on paksua ja kiehuu hiljaa. Muista sekoittaa kastiketta koko ajan.
-
Lisää joukkoon savujuustoraaste ja tuorejuusto. Älä keitä kastiketta enää tässä vaiheessa. Anna juustojen sulaa kastikkeeseen hiljalleen. Sekoita vatkaimella saadaksesi tasaisen juustokastikkeen. Mausta lopuksi Dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
-
Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Nypi oreganon/basilikan lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita leikatut ainekset yhteen “salaatiksi”. Mausta salaatti oliiviöljyllä, etikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
-
Kuori ja leikkaa makkarat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Grillaa tai paista makkaraviipaleet.
-
Kasaa lasagne kerroksittain voideltuun vuokaan. Aloita pohjalta tomaattisalaatilla, makkaralla, juustokastikkeella ja pastakerroksella. Toista tämä järjestys noin 3 kerrokseen, kunnes vuoka on täynnä.
-
Kaada juustokastiketta viimeisen pastakerroksen päälle ja viimeistele pinta vielä raastetulla parmesaanijuustolla.
-
Paista lasagnea 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes pasta on pehmeää ja lasagnen pinta on kauniin paahtunut. Peitä lasagne foliolla, jos sen pinta alkaa paahtua liikaa. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele makkaralasagne tuoreilla yrteillä ja nauti.