Karjalan karkkipossu
Valmistusohje
Possu
-
Poista kassler pakkauksestaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Hiero suola lihan pintaan ja työnnä lihalämpömittari lihan keskelle. Laita liha uunivuokaan ja peitä foliolla.
-
Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 85 °C. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
-
Pilko sipulit ja chilit. Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja lisää pannuun kaikki ainekset paitsi korianteri. Anna possun kiehua, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja sokeri karamellisoitunut. Hienonna korianteri ja sekoita karamellisoituneen possun sekaan ennen tarjoamista.
Liemi
-
Huuhtele häränhännät kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Voitele kaksi hännistä rypsiöljy-voi- ja kaksi muuta tryffeliöljy-voiseoksella.
-
Lämmitä uuni 200-asteiseksi paahda häntiä noin tunti, kääntele häntiä 20 minuutin välein. Kuullota sipulit voi-rypsiölyseoksessa kattilassa ja lisää häränhännät ja konjakki. Lisää vettä niin, että häränhännät peittyvät.
-
Pilko lanttu, purjo ja herkkusienet ja lisää ne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä lientä hiljalleen 2 tuntia ja siivilöi liemi.
-
Kiehauta liemi ennen tarjoilua, suurusta liemi halutessasi maizenalla.
Kasvikset
-
Kuori ja pilko juurekset sopivan kokoisiksi paloiksi ja leikkaa sienet puoliksi tai neljään osaan.
-
Paahda juurekset ja sienet grillissä tai uunissa grillivastuksen alla. Vuole kuoritusta palsternakasta lastuja kuorimaveitsellä ja friteeraa ne 190-asteisessa öljyssä. Nosta talouspaperille kuivumaan.
-
Kokoa lautaselle paahtuneet juurekset ja sienet ja karamellisoitunut liha. Kaada kirkasta lihalientä valmiin annoksen sivuun. Koristele tyrnillä, palsternakkalastuilla ja orvokeilla.