Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Kokonaisaika: 255 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Kuutio lihat noin 2,5 x 2,5 cm paloiksi.

  • Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, porkkanat, mustapippurit, laakerinlehdet, suola ja sen verran kylmää vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

  • Kuumenna uuni 220-asteeseen. Laita paisti uuniin ja paahda ensin 30 minuuttia 220-asteessa.

  • Pudota lämpö 150 asteeseen ja anna karjalanpaistin muhia vielä 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Lisää tarvittaessa vettä, jos alkaa näyttämään siltä, että neste haihtuu liika. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia) kannen alla, silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta ja nestettä tulee laittaa hieman reilummin.

  • Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.

Kokeile reseptejä