

Karjalanpaisti
Kokonaisaika: 255 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 15 min
Helppo
Valmistusohje
-
Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
-
Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, porkkanat, mustapippurit, laakerinlehdet, suola ja sen verran kylmää vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
-
Kuumenna uuni 220-asteeseen. Laita paisti uuniin ja paahda ensin 30 minuuttia 220-asteessa.
-
Tiputa lämpö 150 asteeseen ja anna karjalanpaistin muhia vielä 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta.
-
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.