Karjalanpaisti
Valmistusohje
-
Kuutio lihat noin 2,5 x 2,5 cm paloiksi.
-
Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, porkkanat, mustapippurit, laakerinlehdet, suola ja sen verran kylmää vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
-
Kuumenna uuni 220-asteeseen. Laita paisti uuniin ja paahda ensin 30 minuuttia 220-asteessa.
-
Pudota lämpö 150 asteeseen ja anna karjalanpaistin muhia vielä 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Lisää tarvittaessa vettä, jos alkaa näyttämään siltä, että neste haihtuu liika. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia) kannen alla, silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta ja nestettä tulee laittaa hieman reilummin.
-
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.