Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Kokonaisaika: 255 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.

Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, porkkanat, mustapippurit, laakerinlehdet, suola ja sen verran kylmää vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Kuumenna uuni 220-asteeseen. Laita paisti uuniin ja paahda ensin 30 minuuttia 220-asteessa. Tiputa lämpö 150 asteeseen ja anna karjalanpaistin muhia vielä 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.

Kokeile reseptejä