Kastikkeet kesän grilliherkuille

Kastikkeet kesän grilliherkuille

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 30 min

Valmistusohje

Mojo-kastike

  • Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.

  • Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja valkoviinietikka yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.

  • Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Aioli

  • Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola.

  • ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

Mole-kastike

  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta paksuhkoksi tahnaksi. Laita jääkaappiin maustumaan. Sopii mainiosti grillatun lihan ja kananpojan kaverina.

Gochujangmajoneesi

  • Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, etikka ja suola.

  • ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin kun kastike emulgoituu. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

  • Sotke lopuksi mukaan gochujang sekä sweet chili ja anna maustua pari tuntia kylmässä.

Savupaprika-aioli

  • Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, etikka, savupaprika, suola ja sokeri.

  • ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun aioli emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

  • Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Karibialainen mango-habanerokastike

  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi kastikkeeksi. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä ja pullota.

Kokeile reseptejä