

Kebabvartaat ja tsatsikia
Valmistusohje
Kebabvartaat
-
Hienonna salottisipuli veitsellä. Raasta valkosipuli. Nypi yrttien lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja vaivaa käsin lihapullamassan tapaan.
-
Muotoile massa käsin grillivartaiden ympärille. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannuun tilkka öljyä. Paista vartaisiin kauttaaltaan kaunis väri keskilämmöllä.
Tomaattikastike
-
Hienonna auringonkuivatut tomaatit veitsellä. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
Tsatsiki
-
Raasta kurkku. Purista siivilässä kurkusta enin neste pois. Sekoita raastettu ja valutettu kreikkalaisen jugurtin kanssa. Raasta joukkoon valkosipulin kynsi ja sitruunan kuori.
-
Purista joukkoon sitruunanmehu. Nypi mintun lehdet ja hienonna veitsellä. Sekoita mukaan hienonnettu minttu ja mausta tsatsiki mustapippurilla ja suolalla.
-
Lämmitä pitaleivät mikrossa tai uunissa. Suikaloi jääsalaatti ja hienonna korianteri veitsellä. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa pitaleivät auki ja täytä tomaattikastikkeella, tsatsikilla, vartailla ja salaatilla.