Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Kuumenna kasari, lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli. Lisää voi ja vehnäjauhot, jatka ruskistamista. Sekoita joukkoon lihaliemi ja kerma, sekä timjami ja sinappi, mausta suolalla ja pippurilla.

  • Hauduttele hiljalleen 30-45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

  • Kastikkeen hautuessa voit alkaa valmistamaan duchesseperunoita. Kuori perunat ja keitä suolavedessä kypsiksi.

  • Paseeraa valutetut perunat perunamyllyn tai siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma ja voi, sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussin päähän tylla, lisää perunamassa pussiin ja pursota leivinpaperille ruusukkeita.

  • Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Kokeile reseptejä