

Kermainen tattikeitto ja pekonia
Valmistusohje
-
Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat paistuneet rapeiksi.
-
Nosta paahdetut pekonit talouspaperin päälle kuivahtamaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
-
Kuori ja kuutioi selleri pikkurillinpään kokoisiksi paloiksi. Hienonna salotti ja valkosipulit. Kuutioi tatit.
-
Kuumenna voi kasarissa. Kun voi vaahtoaa, lisää kasariin sellerit, sipulit ja valkosipulit. Freesaa vihanneksia muutama minuutti. Lisää kasariin sienet ja jatka freesaamista, kunnes vihannekset alkavat saamaan hieman väriä.
-
Lisää kasariin sherryetikka. Lisää mukaan kanaliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes sellerit ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes sellerit ovat täysin pehmeitä. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella samettisen sileäksi.
-
Hienonna paahdetut pekonit ja yhdistä ne pinjansiementen sekä ruohosipulin kanssa. Annostele keitto lautasille ja tarjoa pekoni-pinjansiemen-crumblen kera.