Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 60 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Leikkaa leivistä reunat. Lado neljä leipää vierekkäin leivinpaperin päälle. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä.

  • Vatkaa Maalaismaksamakkara, tuorejuusto, maustekurkkukuutiot ja persilja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä puolet kostutetun leipäkerroksen päälle. Levitä päälle uusi leipäkerros ja kostuta.

  • Valmista kinkkutäyte. Laita kinkku, voileipäpikkelssi ja sinappi kulhoon. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon omenakuutiot.

  • Levitä puolet täytteestä leipäkerroksen päälle. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä päälle maksamakkaratäyte. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä.

  • Laita vielä päälle kerros leipää ja kostuta. Käännä leivinpaperi voileipäkakun suojaksi ja anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

  • Tasoita voileipäkakun reunat ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa majoneesi tai yrttituorejuusto keskenään smetanan tai ranskankerman kanssa. Levitä seos kakun päälle ja reunoille.

  • Käännä palvikinkkuleikkeleet rulliksi ja koristele kakku kinkkurullilla, miniluumutomaateilla, rucolalla ja herneenversoilla. Voit halutessasi painella kakun reunoille juustoraastetta tai persiljaa.

Kokeile reseptejä