

Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Nuiji pihvit ohuiksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
-
Valmista tonkatsu-kastike. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset misotahnaa ja seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Anna kiehua 3 minuuttia ja lisää misotahna. Sekoita hyvin. Ota pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen morttelissa tahnaksi jauhettuja seesaminsiemeniä.
-
Vatkaa munat kulhossa. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.
-
Mittaa isoon pinnoitettuun paistinpannuun öljyä noin 3 cm:n korkeuteen saakka. Lämmitä öljy 170-asteiseksi.
-
Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Ja vielä toisen kerran jauhoissa ja munaseoksessa (näin tonkatsusta tulee rapeampaa). Kasta sitten pankoissa niin, että pinta peittyy niihin kauttaaltaan.
-
Pannun koosta riippuen paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan kääntäen kerran, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen. Nosta kypsät pihvit talouspaperin päälle valumaan.
-
Viipaloi ja tarjoa keitetyn riisin, sinapin, tonkatsu-kastikkeen ja suikaloidun kaalin kera. Tarjoa lisäksi suikaloitua kaalia, vahvaa sinappia, pikkelöityjä vihanneksia, Bulldog-kastiketta (HP ajaa myös asian) ja omatekoista tonkatsu-kastiketta.