Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike

Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Nuiji pihvit ohuiksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Valmista tonkatsu-kastike. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset misotahnaa ja seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Anna kiehua 3 minuuttia ja lisää misotahna. Sekoita hyvin. Ota pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen morttelissa tahnaksi jauhettuja seesaminsiemeniä.

Vatkaa munat kulhossa. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.

Mittaa isoon pinnoitettuun paistinpannuun öljyä noin 3 cm:n korkeuteen saakka. Lämmitä öljy 170-asteiseksi.

Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Ja vielä toisen kerran jauhoissa ja munaseoksessa (näin tonkatsusta tulee rapeampaa). Kasta sitten pankoissa niin, että pinta peittyy niihin kauttaaltaan.

Pannun koosta riippuen paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan kääntäen kerran, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen.

Nosta kypsät pihvit talouspaperin päälle valumaan. Viipaloi ja tarjoa keitetyn riisin, sinapin, tonkatsu-kastikkeen ja suikaloidun kaalin kera.

Tajoa lisäksi suikaloitua kaalia, vahvaa sinappia, pikkelöityjä vihanneksia, Bulldog-kastiketta (HP ajaa myös asian) ja omatekoista tonkatsu-kastiketta.

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa