Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia
Valmistusohje
-
Sekoita sauvasekoittimella kaikki marinadin ainekset yhteen ja kaada laita seos pakastepussiin yhdessä porsaanfileen kanssa. Paina pussista ilma pois ja sulje pussi. Anna fileen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Ota filee huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen marinadi lihan pinnasta.
-
Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen hieman rypsiöljyä. Paista fileeseen kauniin ruskea pinta ja lisää loppuvaiheessa pannulle myös nokare voita. Nosta filee pannulta ja mausta suolalla.
-
Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia ja viipaloi poikkisyin.
-
Poista kaalista päällimmäiset lehdet ja leikkaa se n. 3cm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä molemmin puolin ja hiero pintaan valkosipulit sekä mausteet. Asettele viipaleet uunipellille ja valuta päälle hunajaa.
-
Paahda 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja jatka paahtamista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoile porsaan sisäfileen lisukkeena.
-
Viini-lehden suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Aromikkaan vaalean lihan täydellinen kumppani on runsaan hedelmäinen, hennon mausteinen ja parfyyminen valkoinen. Kun lisäkkeenä tarjotaan vielä kaalia, kääntyvät katseet suuntäyttäviin Ranskan Alsacen valkoviineihin. Suosi Pinot Gris- tai Gewürztraminer -lajikkeista valmistettuja viinejä."