Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita sauvasekoittimella kaikki marinadin ainekset yhteen ja kaada laita seos pakastepussiin yhdessä porsaanfileen kanssa. Paina pussista ilma pois ja sulje pussi. Anna fileen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  • Ota filee huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen marinadi lihan pinnasta.

  • Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen hieman rypsiöljyä. Paista fileeseen kauniin ruskea pinta ja lisää loppuvaiheessa pannulle myös nokare voita. Nosta filee pannulta ja mausta suolalla.

  • Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia ja viipaloi poikkisyin.

  • Poista kaalista päällimmäiset lehdet ja leikkaa se n. 3cm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä molemmin puolin ja hiero pintaan valkosipulit sekä mausteet. Asettele viipaleet uunipellille ja valuta päälle hunajaa.

  • Paahda 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja jatka paahtamista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoile porsaan sisäfileen lisukkeena.

  • Viini-lehden suositus reseptille sopivasta viinistä:
    "Aromikkaan vaalean lihan täydellinen kumppani on runsaan hedelmäinen, hennon mausteinen ja parfyyminen valkoinen. Kun lisäkkeenä tarjotaan vielä kaalia, kääntyvät katseet suuntäyttäviin Ranskan Alsacen valkoviineihin. Suosi Pinot Gris- tai Gewürztraminer -lajikkeista valmistettuja viinejä."

Kokeile reseptejä