

Kokonaisena paahdettua possun ulkofileetä ja sipuliohraa
Valmistusohje
-
Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki ainekset huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta.
-
Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se fileen kastikkeena. Valmista lihan paahtuessa ohratto.
-
Karamellisoi sipulit. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää sipulit. Paista ensin kuivalla pannulla, kunnes sipulit alkavat saamaan väriä ja päästämään hieman nestettä ulos. Lisää pannulle nokare voita ja sokeri.
-
Karamellisoi, kunnes sipuli on kauniin kullanruskeaa ja täysin pehmeää. Mausta suolalla ja laita sivuun.
-
Kuullota ohrahelmiä kattilassa hetki tilkassa rypsiöljyä. Lisää kattilaan valkoviini ja keitä koko ajan sekoitellen, kunnes viini on lähes haihtunut.
-
Ala lisäämään kana/kasvislientä desi kerrallaan ohran joukkoon. Anna edellisen desin lähes haihtua kasaan ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita jatkuvasti. Kun kaikki liemi on käytetty ja ohra on lähes kypsää ja puuromaisen löysää sekoita joukkoon 2 rkl voita ja raastettu parmesaani.
-
Käytä fileen paistilientä kastikkeena.