Korppukuorrutettu possun joulufilee
Kokonaisaika: 130 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 10 min
Helppo
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni 100-125°C. Laita liha uunipellille.
-
Laita uunipelti uuniin ja kypsennä noin 60 minuuttia per kilo, kunnes fileen sisälämpö on 72 astetta. Tarkista sisälämpö kinkkumittarilla.
-
Anna fileen jäähtyä hieman. Voitele lihan pinta Dijon-sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauho.
-
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes korppukuorrute on kauniisti paistunut. Anna joulufileen vetäytyä vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
-
Tarjoa korppukuorrutetun uunihalon lisukkeena perinteisiä jouluruokia, kuten ”kinkun” liemestä valmistettua paistinkastiketta, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä rosollia.