Korppukuorrutettu possun joulufilee

Korppukuorrutettu possun joulufilee

Kokonaisaika: 130 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 10 min
Helppo

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 100-125°C. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti.

  • Laita uunipelti uuniin ja kypsennä noin 60 minuuttia per kilo, kunnes fileen sisälämpö on 72 astetta. Pakkaus avautuu osittain paiston aikana. Tarkista sisälämpö kinkkumittarilla.

  • Anna fileen jäähtyä hieman. Poista filee pakkauksestaan (säästä liemi kastiketta varten). Poista fileestä nahka. Voitele lihan pinta Dijon-sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauho.

  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes korppukuorrute on kauniisti paistunut. Anna joulufileen vetäytyä vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

  • Tarjoa korppukuorrutetun uunihalon lisukkeena perinteisiä jouluruokia, kuten ”kinkun” liemestä valmistettua paistinkastiketta, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä rosollia.

Kokeile reseptejä