Kurpitsa-raakamakkararisotto
Valmistusohje
-
Vedä makkaroihin viilto päästä päähän terävällä veitsellä ja poista suoli. Nypi makkarat pieniksi paloiksi.
-
Hienonna sipulit. Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet (voit paahtaa siemenet ja käyttää ne viimeistelyyn). Leikkaa kurpitsa 1 cm x 1 cm kuutioiksi.
-
Kuumenna kanaliemi lähes kiehuvaksi ja pidä kuumana.
-
Kuumenna kasari tai korkeareunainen paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle oliiviöljy. Freesaa sipulikuutioita muutama minuutti, kunnes ne alkavat pehmenemään. Lisää pannulle chilihiutaleet sekä kurpitsakuutiot ja freesaa hetki.
-
Lisää mukaan risottoriisi ja jatka freesaamista pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää riisin joukkoon valkoviini ja kiehauta. Kun viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, aloita lisäämään mukaan kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen aina, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele koko ajan.
-
Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on al dente. Sekoita mukaan raastettu parmesaani ja voi. Aseta risoton päälle kansi.
-
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista makkarapalat ja rosmariini tilkassa rypsiöljyä kauniin paahteisen värisiksi. Lisää pannulle kevyesti morttelissa murskatut fenkolinsiemenet ja tuore pinaatti.
-
Sekoita ricotta ja makkarat risoton joukkoon ja tarjoa.