Lasagne

Lasagne

Kokonaisaika: 205 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

Bolognese

  • Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. 

  • Ruskista jauheliha paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä.

  • Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen.

  • Kaada seos jauhelihan joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä ja hienonnettu timjami.

  • Anna kastikkeen kuplia miedolla lämmöllä kannen alla noin kahden tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Valkokastike

  • Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetken koko ajan sekoittaen. Kaada puolet maidosta mukaan koko ajan vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntumaan, kaada loppu maito sekaan.

  • Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja ohenna maidolla tarvittaessa. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä.

Kokoaminen

  • Voitele noin 20 x 30 cm vuoka huolellisesti voilla (tiskaaja kiittää). Levitä pohjimmaiseksi ohut kerros valkokastiketta ja siihen päälle lasagnelevyjä, sitten kerroksittain bolognesea, valkokastiketta ja basilikanlehtiä.

  • Laita väliin lasagnelevyjä ja toista. Jätä bolognesea ja valkokastiketta sen verran viimeisen kerroksen jälkeen, että niitä jää kerros päällimmäiseksi. Lasagnessa tulisi olla kolme pastakerrosta.

  • Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes lasagne on veitsellä kokeiltaessa pehmeä ja kauniisti paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

     

Kokeile reseptejä