Lihakeitto
Valmistusohje
-
Aloita keiton valmistaminen. Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois.
-
Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, sipulikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa.
-
Nosta kypsä liha liemestä ja anna sen jäähtyä hetki. Kuutioi sillä aikaa juurekset ja suikaloi purjo. Laita kuutiot perunaa lukuun ottamatta liemeen kiehumaan ja kuutioi sillä aikaa liha.
-
Kun juurekset ovat kiehuneet noin 10 minuuttia, lisää joukkoon lihakuutiot, perunat ja purjo. Anna kiehua vielä 15 minuuttia ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.
-
Kuuman lihakeiton kaverina maistuvat tuore ruisleipä ja raikas maito.