Lihakeitto

Lihakeitto

Kokonaisaika: 170 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aloita keiton valmistaminen. Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois. 

  • Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, sipulikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa.

  • Nosta kypsä liha liemestä ja anna sen jäähtyä hetki. Kuutioi sillä aikaa juurekset ja suikaloi purjo. Laita kuutiot perunaa lukuun ottamatta liemeen kiehumaan ja kuutioi sillä aikaa liha.

  • Kun juurekset ovat kiehuneet noin 10 minuuttia, lisää joukkoon lihakuutiot, perunat ja purjo. Anna kiehua vielä 15 minuuttia ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

  • Kuuman lihakeiton kaverina maistuvat tuore ruisleipä ja raikas maito.

Kokeile reseptejä