Lihaliemi

Lihaliemi

Kokonaisaika: 230 min
Kypsennysaika: 210 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

  • Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Huuhtele luut kylmällä vedellä ja asettele ne uunipellille. Paahda luita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat tumman ruskeita. Laita luut kattilaan ja peitä kylmällä vedellä.

  • Kuumenna liedellä kiehuvaksi ja poista reikäkauhalla pinnalle kertyvä vaahto. Paahda samaan aikaan paloitellut juurekset uunissa noin 10 minuuttia.

  • Lisää liemeen suola, pippurit ja laakerinlehdet. Anna hautua kannen alla noin 3 tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.

  • Lisää joukkoon paahdetut juurekset ja timjamin oksat. Keitä vielä tunti ja siivilöi liemi huolellisesti. Anna liemen kiehua kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Tarkista suolan riittävyys.

  • Tarjoile höyryävän kuumana alkuruokana tai jäähdytä myöhempää käyttöä varten.

Kokeile reseptejä