Lihapiirakat

Lihapiirakat

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina napakaksi ja anna kohota liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

  • Keitä puuroriisi kypsäksi lihaliemessä. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipulikuutiot ja murskatut valkosipulinkynnet. Kypsennä vielä muutama minuutti ja lisää mausteet. Sekoita keskenään lihaseos ja riisi, anna jäähtyä.

  • Kaulitse kohonnut taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotin avulla halkaisijaltaan noin 15 cm levyjä. Laita jokaisen levyn reunalle pari ruokalusikallista täytettä ja taita levyt puolikuiksi. Liimaa saumat tiiviiksi veden avulla ja rypytä vielä reunat haarukalla.

  • Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteiseksi lihalämpömittaria apuna käyttäen. Uppopaista 1-2 piirakkaa kerrallaan noin 2 minuuttia per puoli, kunnes väri on hyvän ruskea. Tarkkaile samalla öljyn lämpötilaa, jonka tulee pysytellä 170 ja 180 asteen välillä. Nosta valmiit piirakat paperin päälle jäähtymään.

  • Viillä piirakoiden reuna auki ja täytä kuumilla nakeilla, sinappi-kurkkusalaatilla ja ketsupilla.

Kokeile reseptejä