Lihapullat ja perinteinen ruskea kastike

Lihapullat ja perinteinen ruskea kastike

0 arviota
Kokonaisaika: 55 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 25 min
Helppo

Valmistusohje

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden kanssa. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, suola, mustapippuria maun mukaan ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Paista pieni lihapulla testiksi ja tarkista maku. Voit antaa taikinan vetäytyä hetken kylmässä helpottaaksesi muotoilua. Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) noin 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös kuumalla pannulla voissa ja öljyssä.

Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat tumman ruskeiksi. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoa lisukkeena perunamuusia, sokeroituja puolukoita ja suolakurkkua.

Sinua saattaisi kiinnostaa