Lihapullat ja perinteinen ruskeakastike
Valmistusohje
-
Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä kermaviilin kanssa. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, suola, sipulijauhe, paprikajauhe, mustapippuria maun mukaan sekä kananmuna. Vaivaa tasaiseksi massaksi.
-
Paista pieni lihapulla testiksi ja tarkista maku. Voit antaa taikinan vetäytyä hetken kylmässä helpottaaksesi muotoilua. Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
-
Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) noin 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös kuumalla pannulla voissa ja öljyssä.
-
Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat tumman ruskeiksi. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
-
Tarjoa lisukkeena perunamuusia, sokeroituja puolukoita ja suolakurkkua.