Lihapullatagine

Lihapullatagine

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita pyöryköidenraaka-aineet huolellisesti lihapullamassaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.

  • Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.

  • Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon pyörykät.

  • Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  • Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.

  • Tarjoa lihapullatagine bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.

Kokeile reseptejä