Lihapullatagine
Valmistusohje
-
Sekoita pyöryköidenraaka-aineet huolellisesti lihapullamassaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.
-
Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.
-
Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon pyörykät.
-
Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.
-
Tarjoa lihapullatagine bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.