Maailman paras sieni-pekonipiirakka
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Voitele pyöreä (halkaisija n. 28 cm) piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä sulanut taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Silppua pekonit, sipuli ja valkosipulinkynsi. Revi tai hienonna sienet hieman pienemmiksi.
-
Paista pekonisilppu rapsakaksi ja siirrä sivuun odottamaan. Kuumenna pannu ja paista sienet ja silputut sipulit vaahtoavassa voissa rapsakoiksi.
-
Sekoita pekoni, sienet, sipulit, pinjansiemenet sekä hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Sekoita kerma ja munat keskenään. Levitä piirakkapohjalle sieni-pekoni-sipuliseos. Kaada päälle munakerma. Paista 180-asteisen kiertoilmauunin alimmalla tasolla 25-35 minuuttia (uunista riippuen).
-
Tarjoa sieni-pekonipiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kera.