Maailman paras sieni-pekonipiirakka

Maailman paras sieni-pekonipiirakka

2 arviota
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
Haastava

Valmistusohje

Voitele pyöreä (halkaisija n. 28 cm) piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä sulanut taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Silppua pekonit, sipuli ja valkosipulinkynsi. Revi tai hienonna sienet hieman pienemmiksi. Paista pekonisilppu rapsakaksi ja siirrä sivuun odottamaan. Kuumenna pannu ja paista sienet ja silputut sipulit vaahtoavassa voissa rapsakoiksi.

Sekoita pekoni, sienet, sipulit, pinjansiemenet sekä hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sekoita kerma ja munat keskenään. Levitä piirakkapohjalle sieni-pekoni-sipuliseos. Kaada päälle munakerma. Paista 180-asteisen kiertoilmauunin alimmalla tasolla 25-35 minuuttia (uunista riippuen).

Tarjoa sieni-pekonipiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Sinua saattaisi kiinnostaa