Paneroitu possunleike, bearnaisea ja grillitomaattia

Paneroitu possunleike, bearnaisea ja grillitomaattia

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

Bearnaise

  • Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 ruokalusikallista lientä. Siivilöi liemi.

  • Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa.

  • Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista.

  • Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Tomaatit

  • Halkaise tomaatit kahteen osaan ja aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle hienonnettua rakuunaa, suolaa ja rouhittua mustapippuria.

  • Ripottele pintaan lopuksi raastettu juusto ja paahda 225-asteisen uunin grillivastuksen alla noin 8-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti paistunut.

Leikkeet

  • Nuiji fileepihvit ohuiksi leikkeiksi. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi huolellisesti pankojauhoissa.

  • Paista paneroidut leikkeet reilussa määrässä rypsiöljyä kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla. Nosta kypsät leikkeet talouspaperin päälle kuivahtamaan.

  • Tarjoile rapsakat possunleikkeet grillitomaattien ja bearnaisekastikkeen kera.

Kokeile reseptejä