Makaronivelliä ja pekonipestoa

Makaronivelliä ja pekonipestoa

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

Pekonipesto

  • Paahda pekonit uunissa kypsiksi, valuta niistä rasva ja jäähdytä. Pieni pekonia hieman pienemmäksi veitsellä ja laita kaikki pekonipeston ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhoon.

  • Poraa sauvasekoittajalla öljyä joukkoon koko ajan kaataen karkeahkoksi tahnaksi.

Makaronivelli

  • Ota maidosta 1 dl sivuun. Kuumenna loppu maito teflonpintaisessa kattilassa. Keitä makaronit maidossa lähes kypsiksi ahkerasti sekoitellen, ettei maito pala pohjaan.

  • Sekoita loppu maito ja vehnäjauho sekaisin ja kaada makaronivellin joukkoon koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

  • Tarjoile pekonipesto makaronivellin lisukkeena.

Kokeile reseptejä