Makaronivelliä ja pekonipestoa

Makaronivelliä ja pekonipestoa

1 arviota
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

Pekonipesto:

Paahda pekonit uunissa kypsiksi, valuta niistä rasva ja jäähdytä. Pieni pekonia hieman pienemmäksi veitsellä ja laita kaikki pekonipeston ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhoon. Poraa sauvasekoittajalla öljyä joukkoon koko ajan kaataen karkeahkoksi tahnaksi.

Makaronivelli:

Ota maidosta 1 dl sivuun. Kuumenna loppu maito teflonpintaisessa kattilassa. Keitä makaronit maidossa lähes kypsiksi ahkerasti sekoitellen, ettei maito pala pohjaan.

Sekoita loppu maito ja vehnäjauho sekaisin ja kaada makaronivellin joukkoon koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Tarjoile pekonipesto makaronivellin lisukkeena.