Makaronivelliä ja pekonipestoa
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Helppo
Valmistusohje
Pekonipesto
-
Paahda pekonit uunissa kypsiksi, valuta niistä rasva ja jäähdytä. Pieni pekonia hieman pienemmäksi veitsellä ja laita kaikki pekonipeston ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhoon.
-
Poraa sauvasekoittajalla öljyä joukkoon koko ajan kaataen karkeahkoksi tahnaksi.
Makaronivelli
-
Ota maidosta 1 dl sivuun. Kuumenna loppu maito teflonpintaisessa kattilassa. Keitä makaronit maidossa lähes kypsiksi ahkerasti sekoitellen, ettei maito pala pohjaan.
-
Sekoita loppu maito ja vehnäjauho sekaisin ja kaada makaronivellin joukkoon koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.
-
Tarjoile pekonipesto makaronivellin lisukkeena.