Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa
Valmistusohje
-
Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon siiderietikka ja anna kiehua, kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut.
-
Lisää joukkoon kanaliemi ja ranskankerma ja kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja pidä kuumana.
-
Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä. Murskaa perunat isolla lusikalla ja mausta voilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Paista makkaroihin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Voit myös halutessasi grillata makkarat, jolloin saat extramakua ruokaan.
-
Lisää makkarat mukaan kastikkeeseen ja hauduta noin 6 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Tarjoa makkarat ja kastike murskattujen sitruunaperunoiden kanssa.