Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa

Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa

0 arviota
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Helppo

Valmistusohje

Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon siiderietikka ja anna kiehua, kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja ranskankerma ja kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja pidä kuumana.

Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä. Murskaa perunat isolla lusikalla ja mausta voilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista makkaroihin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Voit myös halutessasi grillata makkarat, jolloin saat extramakua ruokaan. Lisää makkarat mukaan kastikkeeseen ja hauduta noin 6 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Tarjoa makkarat ja kastike murskattujen sitruunaperunoiden kanssa.