Makkarakastike
Valmistusohje
-
Leikkaa makkarat pitkittäin halki ja viipaloi puolikuun muotoisiksi paloiksi. Ruskista viipsleet noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut makkarat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi.
-
Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi ruskitetut makkarat joukkoon
-
Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.