Makkaraperunagalette
Valmistusohje
-
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi (tai kiertoilmauuni 175-asteiseksi). Kuori makkara ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
-
Pese perunat hyvin kuorineen. Leikkaa nekin puolen sentin viipaleiksi. Laita perunaviipaleet uunivuokaan ja voitele hyvin öljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä perunoita uunissa noin 10 minuuttia.
-
Ota perunat uunista pois ja lado uunipellille makkarakiekkojen kanssa vuoron perään viuhkamaisiksi ympyröiksi. Mausta reilusti tuoreella rosmariinilla. Kypsennä uunissa niin kauan, että makkara ja peruna saavat kauniin värin.
-
Tarjoa raikkaan salaatin ja sinappivinegretin kanssa. Kokoa salaatti esimerkiksi kotimaisista salaateista, salaattipinaatista ja paahdetusta sipulista.
-
Valmista sinappivinegretti. Sekoita keskenään sinappi, etikka ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon ohuena nauhana öljy. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.