Makkaraperunagalette

Makkaraperunagalette

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Helppo

Valmistusohje

  • Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi (tai kiertoilmauuni 175-asteiseksi). Kuori makkara ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

  • Pese perunat hyvin kuorineen. Leikkaa nekin puolen sentin viipaleiksi. Laita perunaviipaleet uunivuokaan ja voitele hyvin öljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä perunoita uunissa noin 10 minuuttia.

  • Ota perunat uunista pois ja lado uunipellille makkarakiekkojen kanssa vuoron perään viuhkamaisiksi ympyröiksi. Mausta reilusti tuoreella rosmariinilla. Kypsennä uunissa niin kauan, että makkara ja peruna saavat kauniin värin.

  • Tarjoa raikkaan salaatin ja sinappivinegretin kanssa. Kokoa salaatti esimerkiksi kotimaisista salaateista, salaattipinaatista ja paahdetusta sipulista.

  • Valmista sinappivinegretti. Sekoita keskenään sinappi, etikka ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon ohuena nauhana öljy. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kokeile reseptejä