Maksamakkara crème brûlée
Valmistusohje
-
Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) veitsen hamarapuolella. Laita ne blenderiin yhdessä kerman, maidon ja maksamakkaran kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
-
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Sekoita massat keskenään.
-
Annostele uuninkestäviin mataliin annosvuokiin.
-
Nosta annosvuoat syvälle uunipellille. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
-
Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35 - 45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 h.
-
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Tarjoile puolukkasurvoksen ja rapean leivän kera.