Maksamakkaratäytteiset lihapullat
Valmistusohje
-
Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä kermaviilin kanssa. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, suola, sipulijauhe, paprikajauhe, mustapippuria maun mukaan sekä kananmuna. Vaivaa tasaiseksi massaksi.
-
Paista pieni lihapulla testiksi ja tarkista maku. Voit antaa taikinan vetäytyä hetken kylmässä helpottaaksesi muotoilua.
-
Ota pieni määrä jauhelihamassaa ja muotoile siitä pihvi. Laita pihvin keskelle teelusikallinen herkkumaksamakkaraa.
-
Taita reunat maksamakkaran ympärille ja pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
-
Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) noin 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös kuumalla pannulla voissa ja öljyssä.
-
Tarjoile täytetyt lihapyörykät perunamuusin, ruskean kastikkeen ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.