

Mausteiset makkaravartaat grillissä
Valmistusohje
Esivalmistelu
-
Leikkaa makkarat noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Pimientos de padronit ja kirsikkatomaatit voi käyttää kokonaisina.
-
Sekoita oliiviöljy, savupaprikajauhe, oregano, suola ja mustapippuri kulhossa. Kääntele kaikki kasvikset mausteseoksessa, jotta ne saavat herkullisen maun. Pujota makkaranpalat ja maustuneet kasvikset vuorotellen varrastikkuihin.
Grillaus
-
Kuumenna hiiligrilli tai kaasugrilli keskilämmölle. Grillaa vartaita noin 4-7 minuuttia välillä käännellen, kunnes makkarat ovat kypsiä ja kasvikset saavat kauniin paahteisen pinnan. Paistoaika vaihtelee grillin kuumuuden mukaan. Nauti vartaat sellaisenaan tai tarjoa vaikkapa tuoreen yrttikastikkeen, salaatin ja rapean leivän kanssa.
-
Vinkki: Lisää ripaus sormisuolaa ja purista hieman sitruunamehua valmiiden vartaiden päälle raikkaan loppusilauksen saamiseksi!