Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa
Valmistusohje
-
Kuutioi liha ja ruskista kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Kippaa lihat pataan. Lisää pannulle kuutioitu, porkkana, suikaloidut sipulit ja paprika.
-
Freesaa hetki, kunnes vihannekset alkavat saamaan hieman väriä ja lisää pataan lihojen päälle. Lisää pataan tomaattikuutiot, salsa, lihaliemi ja kuivamausteet.
-
Hauduta 160-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Ota pata pois uunista ja peitä kannella tai foliolla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
-
Leikkaa kurpitsat pitkittäin neljään osaan ja paahda 250 °C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja kurpitsansiemenillä.
-
Viimeistele tuoreella chilillä ja korianterilla. Tarjoa meksikolainen lihapata paahdetun kurpitsan kera.