Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa

Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa

Kokonaisaika: 240 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 40 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuutioi liha ja ruskista kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Kippaa lihat pataan. Lisää pannulle kuutioitu, porkkana, suikaloidut sipulit ja paprika.

  • Freesaa hetki, kunnes vihannekset alkavat saamaan hieman väriä ja lisää pataan lihojen päälle. Lisää pataan tomaattikuutiot, salsa, lihaliemi ja kuivamausteet.

  • Hauduta 160-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Ota pata pois uunista ja peitä kannella tai foliolla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

  • Leikkaa kurpitsat pitkittäin neljään osaan ja paahda 250 °C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja kurpitsansiemenillä.

  • Viimeistele tuoreella chilillä ja korianterilla. Tarjoa meksikolainen lihapata paahdetun kurpitsan kera.

Kokeile reseptejä