Metsäläisen pekonikeksit
Valmistusohje
-
Aloita pekonin keittämisellä. Pese kuusenkerkät ja lisään ne valkosipulin ja mustapippurien kanssa olueen. Keitä pekonisiivuja olutliemessä 15-20 minuuttia.
-
Poista kypsät pekonisiivut liemestä (esim. pihdeillä). Jatka liemen keittämistä. Lisää liemeen loput ainesosat ja anna liemen kiehua kokoon noin 15-20min.
-
Siivilöi liemestä mausteet ja jatka siivilöidyn liemen keittämistä, kunnes liemi muuttuu hieman siirappimaiseksi.
-
Liemen valmistuessa tee pekonikeksit. Raasta Pecorino karkeaksi raasteeksi. Murskaa ruiskeksit/kuivaksi paahdetut ruisleivänpalat karkeaksi murskaksi. Silppua keitetty pekoni. Sekoita juusto, pekoni ja ruisleipämurska sekä kananmuna.
-
Muotoile massasta leivinpaperilla päällystetylle pellille ohuita keksejä (n. 12-15kpl). Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 5-7min.
-
Tarjoile keksit keitinliemestä valmistetun dipin kanssa. Halutessa voit lisätä dippiin soijaa/savupaprikajauhetta.