Metsäläisen pekonikeksit

Metsäläisen pekonikeksit

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aloita pekonin keittämisellä. Pese kuusenkerkät ja lisään ne valkosipulin ja mustapippurien kanssa olueen. Keitä pekonisiivuja olutliemessä 15-20 minuuttia.

  • Poista kypsät pekonisiivut liemestä (esim. pihdeillä). Jatka liemen keittämistä. Lisää liemeen loput ainesosat ja anna liemen kiehua kokoon noin 15-20min.

  • Siivilöi liemestä mausteet ja jatka siivilöidyn liemen keittämistä, kunnes liemi muuttuu hieman siirappimaiseksi.

  • Liemen valmistuessa tee pekonikeksit. Raasta Pecorino karkeaksi raasteeksi. Murskaa ruiskeksit/kuivaksi paahdetut ruisleivänpalat karkeaksi murskaksi. Silppua keitetty pekoni. Sekoita juusto, pekoni ja ruisleipämurska sekä kananmuna.

  • Muotoile massasta leivinpaperilla päällystetylle pellille ohuita keksejä (n. 12-15kpl). Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 5-7min.

  • Tarjoile keksit keitinliemestä valmistetun dipin kanssa. Halutessa voit lisätä dippiin soijaa/savupaprikajauhetta.

Kokeile reseptejä