Metsämiehen paahdettu possun filee ja kantarelli-pinjansiemenpaistos
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki mausteet huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
-
Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se fileen kastikkeena. Fileen paahtuessa valmista lisukkeet.
-
Kuumenna paksupohjainen pannu ja lisää sienet. Paahda sieniin hieman väriä. Lisää pannulle voi, pinjansiemenet ja timjamin oksat.
-
Paista vaahtoavassa voissa kauniin värisiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla, lehtipersiljalla, rouhitulla mustapippurilla ja tilkalla sherryetikkaa. Tarjoa kokonaisuus paahdetun leivän kera.